Meddelande från styrelserna för samfälligheten och stugbyn

2021-01-21, 07:01:28  

Efter senaste möte vill styrelserna lyfta fram några saker särskilt.


Elavbrott och vattentillförsel

Kraftigt snöfall följt av sträng kyla under dagarna kring jul och nyår medförde bekymmer med både elförsörjning och vattentillförsel. Samfälligheten kommer att ta kontakt med elnätsleverantören Ellevio gällande problemen med elförsörjningen. När det gäller vattentillförsel vill vi påminna medlemmar i stugbyn om de riktlinjer som finns att läsa här på hemsidan under Medlemssidor > Vatten i stugbyn, och som bland annat poängterar att avstängning av vatten utanför huset inte får ske på eget initiativ.

 

Vägförbindelsen Fiskartorpsvägen-Dalälvsvägen

Stugbyföreningens styrelse har beslutat att ”genvägen” mellan Fiskartorpsvägen och Dalälvsvägen måste hållas framkomlig av säkerhetsskäl. Detta innebär att passagen inte får belamras med släpvagnar, skotrar, skoterpulkor, snöhögar eller annat som försvårar genomfart för exempelvis utryckningsfordon.  

 

Element med direktverkande el

Med anledning av den brand som nyligen inträffade på en fastighet i tomtområdet vill vi uppmärksamma riskerna i samband med äldre installationer av element med direktverkande el. Om du har sådana i ditt hus, se gärna över installationen och tänk på att damm och textilier i omedelbar närhet kan utgöra en potentiell brandfara, särskilt om elementen är påslagna på rumstemperatur under långvarig och sträng kyla.

//Styrelserna